Dünyada-internet
İnternet

İnterneti En Çok Yasaklanan Ülkeler Türkiye Kaçıncı Sırada

Acces Now, dünyada internetin en çok yasaklanan yerlerini açıklayan bir grafik yayınladı. Aynı zamanda bu grafik en fazla sansür yiyen yerleri de göstermekte.
İnternet günlük hayatımızın koparılmaz bir parçası haline gelmiş bulunmakta. Her fırsatta elimizde olan ve hiç elimizden düşüremediğimiz internet, bazı ülkelerde siyasi açıdan ve güvenlik sebebiyetiyle kısıtlı tutulmakta.
Acces Now, dünayada internet erişimi en kısıtlı veya yavaşlatılmış olan ülkeleri listeledi. Maalesef ki bu listede ülkemizi üst sıralarda görüyoruz.

Rapor, 2018 Ocak’tan bu tarihe olan yavaşlatılmaları ve kısıtlamaları istatistiksel olarak sunmakta. Bu listede Hindistan, 154 defa kısıtlama getirilerek zirvede tamamlamış. Pakistan 19 kez bu kısıtlamayı yerken onların arkasından ülkedeki iç savaş dolayısı ile Irak Ve Suriye sırasıyla gelmekte.

internet-yasak

Türkiye’ye bakacak olursa rapora göre 2016 Ocak ayından itibaren 7 defa engellendik veya kısıtlandık. Bu listede yer alan ülkelerde geçici olarak internete yavaşlatılma veya engelleme olsa da genel olarak internete erişim sorunsuz olarak devam etmiştir.
Katı bir rejim olan Kuzey Kore’de internet erişimi tamamen devlet kontrolünde yapılmaktadır. İnternet Kuzey Kore’de öylesine sansürlenmiştird ki sadece internetin %4 üne ulaşabilen bir halk vardır. Bu durum Küba içinde geçerlidir. Sadece devletin belirlemiş olduğu sayılı sayfaları ziyaret edebiliyorlar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir